Ma 2023 Április 01. szombat, Hugó napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden esemény...
Cofidis A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek, aktualitások

Szakszervezeti Demonstráció
2011.09.22 16:37

Szakszervezeti demonstráció - Az LMP üdvözli a bíróság döntését Az LMP üdvözli a bíróság döntését, amely szerint két, október 1-jére és október 2-ára tervezett fővárosi, szakszervezeti demonstráció is megtartható az eredetileg tervezett helyszíneken - reagált a keddi ítéletre szerdán az MTI-nek Dorosz Dávid. Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s tagja szerint a bírósági döntéssel bebizonyosodott, hogy a rendőrség korábban "gyáva módon, abszurd és alaptalan indoklással" tiltotta be a tüntetéseket.

A képviselő fontosnak nevezte, hogy "az emberek kimehessenek az utcára és elmondhassák a véleményüket arról a megszorító politikáról, amit a kormány az elmúlt hónapokban folytat".

Hozzátette, hogy jelenleg ráadásul olyan kormány van hatalmon, amelynek képviselői 2006-ban "nagy hangon, minden mikrofonba hitet tettek a gyülekezési jog mellett, majd tagjai lényegében egy hétig táboroztak a Kossuth-téren és ugyanők 2007-ben nagy elánnal bontották szét a kordonokat".

Dorosz Dávid az MTI kérdésére kitért arra: a demonstrációkon szervezetten, mint párt nem vesznek részt, de sok tagjuk és aktivistájuk szokott megjelenni az ilyen rendezvényeken és ők vélhetően most is elmennek. Szolidaritásukról biztosítják a tüntetőket, de elfogadják azt a kérést, hogy a politikai pártok ne vegyenek részt a demonstrációkon - tette hozzá.

A Fővárosi Bíróság keddi döntése szerint a szakszervezetek nem tarthatják meg a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstrációikat Budapesten a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi tér útvonalon; október 1-jén és 2-án viszont demonstrálhatnak az előre kijelölt útvonalon.

Népszava on-line

[Vissza]

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...