Ma 2021 Január 23. szombat, Alfonz, Rajmund napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
    

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Minden esemény...
Cofidis A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek, aktualitások

Munkáltató válasza a járványügyi intézkedés kérésére
2020.11.25 10:15

Vállalatunk továbbra is fokozottan – minden éjjel és napközben – takarítja az autóbusz-állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel mossa fel a padlót. A napközbeni takarítás keretében a kapaszkodók, fogantyúk többszöri fertőtlenítésére kerül sor az autóbusz-állomásokon. A vállalat az autóbusz-állomások és a járművek fokozott takarítása mellett ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát a fertőzés terjedése elleni védekezéshez. A júniusban beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a VOLÁNBUSZ mintegy 6500 darabos járműállományának rendszeres fertőtlenítéséről.

 

Az infrastruktúra és vagyongazdálkodási szervezet saját munkavállalóink és az utazóközönség biztonsága érdekében a járvány márciusi kirobbanása óta a létesítmények takarítását és fertőtlenítő takarítását is folyamatosan végezi. Kiemelt figyelmet fordítunk a kézfertőtlenítők meglétére, a közösségi terek, mosdók napi többszöri takarítására. A járvány második hullámának gyors terjedése miatt november elejétől a létesítményekben ütemezett ózongenerátoros és ködképzős technikával is végzünk fertőtlenítéseket. Ezen kívül eseti jelleggel a területi vezetők által jelzett megbetegedések miatt rendkívüli fertőtlenítéseket is végeznek kollégáink vagy a szerződött partnereink.

 

Autóbusz fertőtlenítő takarítást a járműfenntartási régiókban a rendelkezésre álló humán erőforrás függvényében végezzük. Egy munkanapon átlagosan 1800db autóbusz, míg hétvégén 170db autóbusz fertőtlenítő takarítását végzik el munkavállóink és külső szolgálató partnereink országosan. Jelen darabszámok a rendelkezésre álló humán erőforrás teljes kihasználtságát jelenti. Az kapacitás növelése érdekében a vállalat túlórát rendelt el. Szerződéses lefedettségre kiemelt figyelmet fordítunk.

 

A fertőtlenítő takarítást és az ózonos autóbusz fertőtlenítést a járvány kitörésével haladéktalanul beillesztettük a javítási és karbantartási technológiánkba, így függően attól, hogy az adott autóbusz milyen céllal és milyen rendszerességgel érkezik az adott műszaki telephelyre a fertőtlenítést elvégezzük.

Jelzése alapján 2020. november 25-től – az alap autóbuszvezetői fertőtlenítésen túl - kötelező telephelyi fertőtlenítést rendelünk el minden olyan autóbusz esetében, ahol fordaszerkezeti vagy egyéb ok miatt nem kerül sor egy héten belül telephelyi fertőtlenítésre.

 

A jelenleg rendelkezésre álló ózongenerátorokkal a járműfenntartási régiók országosan hetente 435-450 autóbusz fertőtlenítését végzik el. A vállalat október hónapban műszaki telephelyeken összesen 1681 darab autóbusz ózongenerátoros fertőtlenítését biztosította. Az ózongenerátorok kihasználtsága elérte a maximumot, ezért a vállalat további 67 darab ózongenerátor beszerzését kezdeményezte, a várható beérkezés december vége-január eleje a szállító kapacitását figyelembe véve. A szükséges munkavállalói személyzet védőfelszerelése jelenleg rendelkezésre áll, a berendezések oktatását a beérkezéssel és beüzemeléssel egyidőben megtartjuk. A fentebb leírt darabszámokból 30 darab az infrastruktúra és vagyongazdálkodási szervezethez kerül autóbusz-állomások és irodák fertőtlenítésre, 37 darab pedig a járműfenntartási régiókba. Az előzetes becslések szerint a beérkező ózongenerátorokkal az elvégezhető napi fertőtlenítések darabszáma további 120-150 db autóbusszal növekedni fog.

A vállat a veszélyhelyzet kihirdetésével egyidőben mindent megtett a munkavállalói egészségének védelme érdekében, így a home office munkavégzést kezdeményezte és a feltételeket biztosította azon munkakörök esetében, ahol erre lehetőség van.

 

 

Beleznai Lilla Krisztina

szervezet- és személyzetfejlesztési igazgató

KKSZ

[Vissza]

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...