Ma 2018 November 18. vasárnap, Jenő napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
   

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

  
Minden esemény...
A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek, aktualitások

Elismerték kollégánk munkáját Kaposváron
2018.04.27 15:19

 

 

Héjjas Károlynak ítélték oda az év nyugdíjas szakszervezeti vezetője kitüntetést. A díjazott 1950-ben lépett be az első munkahelyére, a kaposvári állomásra, kezdetektől fogva szakszervezeti tag, s a rendszerváltás után részt vett a megye nyugdíjas mozgalmának szervezésében. Prohászka Balázs, a Kométa Zrt. ügyvezető igazgató helyettese vette át az Év munkáltatója 2018 elismerést: a Kométához 2010-ben érkezett a gazdasági válság idején, neves összeforrt a krízis eredményes kezelésével.

 

– Az idén már mintegy 48 milliárd forint bevételt tervezünk, s közel 700 embernek adunk munkát – emelte ki. – Kiemelt célunk a jól képzett munkaerő alkalmazása, s megtartása. Közös érdek, hogy a lehető leghatékonyabban dolgozzunk.

 

Kaposvár tovább fejlődik

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere – az elmúlt két évtizedre utalva – rámutatott: alig-alig volt olyan alkalom, amikor csak örömről és biztató lehetőségekről számolhatott be. Mindig volt valami, ami teherként nehezedett ránk, s megoldhatatlan feladatként tornyosult előttünk. Kiemelte: túléltük ezt az időszakot, mégpedig úgy, hogy egy pillanatra sem adtuk fel a küzdelmet. S a polgármester méltatta a munkavállalók és a munkaadók tevékenységét.

 

 

– A város épített, megrendeléseket adott mégpedig azért, hogy megtudjuk óvni a közösségeinket – hangsúlyozta. – S most egy olyan időszak előtt állunk, amikor végre optimistán tekinthetünk a jövő felé: a gazdaság erősödik, a munkanélküliek száma soha nem volt olyan alacsony, mint jelenleg, s a munkaerő-hiány miatt pedig egyre nagyobb a munka és a munkás becsülete.

A megyeszékhely és az M7-es között négysávos gyorsforgalmi út épül, ennek kapcsán új befektetők jelentek meg, akik üzem és gyárcsarnokokat akarnak létesíteni Kaposváron, jelenleg négy céggel folynak a tárgyalások. Szita Károly arról is szólt: mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy fogadni is tudjuk a leendő befektetőket. S Kaposvár így még erősebb és még biztonságosabb lesz.

KKSZ

[Vissza]

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...