Ma 2019 Június 18. kedd, Arnold, Levente napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden esemény...
A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek, aktualitások

A jövő elkezdődött...?
2019.05.28 07:55

Az elmondottakból az is leszűrtük, hogy az átalakulás a termelés, végrehajtás szintjét és az ott dolgozó munkavállalókat - a tervek szerint- nem érinti, mivel a munkáltató nem kíván a megítélése alapján is jól működő szinten változtatni. A jelenleg működő forgalmi- és műszaki üzemek más, új szinteket képviselhetnek. Az üzemek a megyei szinteknek felelhetnek meg, míg az eddigi üzemek telephelyekké fognak átalakulni. A tervek szerint mintegy 25-26 üzem és 84-85 telephely jöhet így létre.

Dávid Ilona elnök-vezérigazgató asszony elmondta, hogy az összevonás után a vezetői munkaköröket, pályázat útján lehet majd betölteni, de minden jelenlegi vezető beosztásban dolgozó munkatársnak, a VOLÁNBUSZ Zrt. lehetőséget fog adni arra, hogy a vezetői munkaköröket megpályázzák.

 

Az elnök-vezérigazgató asszony szerint, a döntéshozók részéről végleges és visszafordíthatatlan elhatározás a hat régiós társaság beolvadásáról a VOLÁNBUSZ Zrt-be, 2019. június közepére, végére várható.

 

A VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy zárta a konzultációt, hogy a mai napon a társaság vezetése elkezdte a szakszervezetekkel és központi üzemi tanácsokkal, a törvény előírásai alapján az egyeztetést, ami a közeljövőben folyamatos lesz annak érdekében, hogy a társaságok átalakítása pozitív eredménnyel végződjön.

 

A Közúti Közlekedési Szakszervezet véleménye szerint, a soron következő egyeztetések már olyanok kérdések lehetnek napirenden, amelyek közvetlenül és jelentősen érintik a munkavállalókat, mind foglalkoztatási, bérrendszer, jogutódlás kérdésében. Az SZMSZ véleményezésén túl a KKSZ ilyen típusú kérdéseket fogalmazott meg előzetesen, melyet írásban a rendezvényt megelőzően megküldött a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója részére.

 

A kollektív szerződésekben szereplő eddig megszerzett jogok, juttatások és lehetőségek további megtartása a szakszervezetek kiemel feladata lesz a közeljövőben. Az érdekképviseleteknek ezeken az egyeztetéseken kell felkészülten és szakmailag hitelesen és egymással összefogva képviselni a munkavállalókat. 

 

A Közúti Közlekedési Szakszervezet e gondolatok mentén kívánja képviselni saját tagjai, de minden munkavállaló jövőbeni érdekeit és lehetőségeit. A KKSZ taglétszámát és a jelenleg érvényes jogszabályokat tekintve egyedüli szakszervezet, aki egy akár 20.000 fős munkavállalói létszámú társaság esetében is megfelel a Kollektív Szerződés kötéshez szükséges feltételeknek.

KKSZ

[Vissza]

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...