Ma 2018 Május 21. hétfő, Konstantin napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

   
Minden esemény...
A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek archívum

Visegrádi országok szakszervezeti vezetőinek találkozója

2018.05.16 17:43

A visegrádi országok szakszervezeti konföderációinak, a CMKOS, ÉSZT, Liga Szakszervezetek, MASZSZ, Munkástanácsok, SZEF, Forum, OPZZ, NSZZ Solidarnosc, KOZ SR vezető képviselői 2018. május 10-11-én, Budapesten tartották soros találkozójukat, melyen áttekintették országaik gazdasági, szociális és foglalkoztatási helyzetét, különös tekintettel a munkaerő piaci és bér, jövedelmi kérdésekre. A hagyományoknak megfelelően a találkozón részt vettek az Európai Szakszervezeti Szövetség és a Friedrich Ebert Alapítvány képviselői.

Kapcsolódó dokumentumok:

MKB BANK KEDVEZMÉNY KKSZ TAGOKNAK

2018.05.16 16:34

Az MKB Bank Zrt. és a KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI SZAKSZERVEZUET együttműködési megállapodást kötött egymással, melynek értelmében az MKB Bank a Kiemelt Partneri Programja keretében kedvezményes hitellehetőséget és szolgáltatáscsomagot nyújt a KKSZ tagjai részére, akiket a jövőben kiemelt ügyfélként kezel.

 

A KIEMELT PARTNERI PROGRAM ELEMEI:

  • Lakáshitelek: akciós hitelek lakáscélú tervek megvalósításához (vásárlás, felújítás, korszerűsítés).
  • Folyószámlahitelek: előnyös lehetőségek váratlan események gyors megoldására.
  • Személyi kölcsönök: gyors és könnyen igényelhető segítség esküvőhöz, autóvásárláshoz, felújításhoz, egyéb váratlan kiadások esetén.
  • Számlavezetési ajánlatok: kiszámítható és átlátható segítség a napi pénzügyek intézéséhez
  • MKB KLUB tagság: egyedi vásárlási kedvezmények, különleges ügyfélajánlatok kötöttségek nélkül

Információt a megyei alapszervezetek elnökein keresztül a területileg illetékes MKB BANK képviselőjétől kérhettek.


Kapcsolódó dokumentumok:

Kutatás a félelmekről - kérdőív

2018.05.07 19:07

Kedves Kollégák!

 

A Friedrich Ebert Stiftung (FES) több területet érintő kutatási programot indított az emberi, társadalmi félelmekről. Ezek közül az egyik a munka világát érintő félelmek, amelynek elemzését a Policy Agenda készíti el.

A FES-sel való megállapodás alapján a kutatási kérdőívek adatfelvétele két módon történik. Egyrészt az általános közvélemény-kutatási szabályokat betartva telefonos módon, 1000 fős reprezentatív mintán, csak dolgozók körében.

Ugyanakkor ez kiváló alkalom arra, hogy a szakszervezetek egy árnyaltabb képet kaphassanak a saját tagjaikra vonatkozóan. Ezért a Policy Agenda elkészítette a kutatási kérdőív online, minden konföderáció számára önálló verzióját.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség „linkje” a következő módon érhető el:

 

http://www.policyagenda.hu/kerdoiv/index.php?r=survey/index&sid=191751&lang=hu

 

A kutatás időtartama 2018. április 20. és május 15. közötti, azaz ebben az időszakban lehet kitölteni az anonim kérdőívet. A projekt keretében a MASZSZ-hoz tartozó tagszervezetek tagjai által kitöltött kérdőívek alapján a Policy Agenda a MASZSZ-ra vonatkozóan elkészíti az adatok elemzését (összehasonlítva a telefonos kutatás során felvett válaszokkal), és kizárólag a MASZSZ számára átadja.

A kutatási kérdőívek egy számítógépről (IP címről) egyszer tölthetőek ki.

Kérem, hogy a fenti linket tagjaitokhoz juttassátok el és ösztönözzétek őket a kérdőív kitöltésére. 

 

Köszönettel:

Kordás László

elnök

Érdek és Védelem április

2018.04.28 06:56
Május elsejét köszöntő ünnepségnek adott otthont szerda délután a Magyar Szakszervezeti Szövetség somogyi székháza, ahol az év munkáltatója kitüntetésen kívül az év szakszervezeti díjat is átadták. Szita Károly, Kaposvár polgármestere is gratulált a díjazottaknak.

– Sikeres időszakon vagyunk túl, legutóbb 9-25 százalékos béremelésről sikerült megállapodást kötni a szövetségünkhöz tartozó somogyi cégeknél – mondta szerdán Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei elnöke. – Megyénkben összesen 60 alapszervezetünk van, s a megállapodások csaknem 10 ezer somogyi családot érintenek. Az eredmény több okra vezethető vissza: a gazdasági fellendülésen kívül fontos tény, hogy egyre nagyobb szükség van a szakképzett munkaerőre.

 

Az év Szakszervezeti vezetője 2018 díjat Illés László, a kaposvári közlekedési zrt. alapszervezetének elnöke kapta, aki 1975 óta dolgozik, s 1995-től a Közúti Közlekedési Szakszervezet helyi vezetője. Azóta a szervezettség elérte a 69 százalékot, s meghatározó eredménynek tartja, hogy három év alatt közel 42 százalékos alapórabér emelést értek el.

 

– Határozott stratégia, folyamatos érvelés és minden lényeges mozzanatra kiterjedő tárgyalási taktika: szerintem ez nélkülözhetetlen az eredményes munkához – hangsúlyozta Illés László. – Csaknem 90 dolgozót foglalkoztat a cég, s azt szeretném, ha a következő időszak is legalább olyan sikeres legyen, mint amilyen az utóbbi volt.

Részletesen...

Május 1. VÁROSLIGET

2018.04.21 10:52

Magyar Szakszervezeti Szövetség fényképe.

Érdek és Védelem márciusi száma

2018.04.17 14:21

Alágazati egyeztetés előtt

2018.04.13 09:23

A KKSZ és a KMSZ többszöri kezdeményezésére 2018 április 18-ára-  a két szakszervezet által megjelölt napirendek mentén - a KKVSZ elnöke összehívta az alágazati vegyesbizottságot.

 

Az ülés napirendi pontjai:

1; HAY módszer lezárása, tapasztalatai ( külső előadó, MNV Zrt.) ;
2; AKSZ módosítási javaslatok megvitatása;
3; Formaruha kérdésköre;
4; Egyebek - munkavállalók személyiségi jogainak védelme kapcsán felmerült kérdések - munkavállalói oldal kezdeményezése, javaslata.

1. A HAY módszerről az elmúlt hónapokban rengeteget hallottunk. Az elemzés folyamata befolyásolta a szellemi munkavállalók béremelésének januári kiadását, és az eredménye pedig a felosztását. Egy problémánk azért van, nem ismerjük a munkakör elemzés, értékelés eredményét. Reméljük a szakértőtől megtudjuk, hogy a szakma munkavállalóinak bére a munkaerőpiacon  hol helyezkedik el...

 

2. Alágazati Kollektív szerződés módosítási javaslatainkat korábban átadtuk a munkáltatónak, várjuk a munkáltató véleményét, állásfoglalását.

 

3. Formaruha. Késve, de végre 2017 évben kiosztásra kerültek az új formaruhák. A KKSZ a teljesség igénye nélkül - 1 év tapasztalatával - összegyűjtötte a formaruhával kapcsolatos méret, minőségi és esztétikai problémákat, melyet korábban írásban küldtünk meg a munkáltatói szövetségnek, most képekben is szeretnénk megmutatni.

 

4. Munkavállalók személyiségi jogainak védelme kapcsán felmerült kérdések- mire gondolunk? Autóbuszvezetők, pénztárosok, forgalmi szolgálattevők, stb. nap mint nap szembesülnek azzal, hogy utasok, járókelők mobiltelefonnal fényképezik, videózzák Őket és rövidesen a "világhálón" találhatók ezek a felvételek.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a munkavállalóin személyiségi jogainak védelmére, melyhez a munkáltatók segítségét is kérjük.

 

Baranyai Zoltán

elnök

Áldott Ünnepet!

2018.03.30 10:23

Békés, boldog húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves KKSZ tagnak, kollégának és családjuknak!Nőnapi Köszöntés

2018.03.07 13:44

kép

Kapcsolódó dokumentumok:

FEHÉR KÖNYV

2018.03.07 12:23

"Amit a Magyar Szakszervezeti Szövetség a következő Kormánytól vár!"

 

http://dolgozoklapja.hu/kiadvany/Feher_konyv/

KONFERENCIA

2018.03.07 11:45

10 évvel a pénzügyi válság után és röviddel  a magyar parlamenti választások előtt időszerű megvonni a mérleget a munkakörülményekben és a munkajövedelmekben, valamint a munkavállalói  érdekek  megjelenítésében végbement változásokról, az eredményekről és a kudarcokról. A “Változások a munka világában a pénzügyi válság óta napjainkig”  cimmel 2018 március 22-én megrendezésre kerülő konferencia célja ráirányitani a közvélemény és  a parlamenti pártok figyelmét a munka világának megoldatlan kérdéseire, valamint a probléma megoldáshoz szükséges teendőkre.   

Kapcsolódó dokumentumok:

Van élet a korkedvezmény nélkül!?

2018.03.06 19:12

"A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) is hosszú ideje megy a huzavona, és tapodtat sem sikerült előrelépni – mondta kérdésünkre Kordás László, a MASZSZ elnöke. Tényleg azt várjuk, hogy mondjuk egy buszsofőr rosszulléte miatt súlyos katasztrófa következzék be?" - többen nyilatkoztak a közelmúltban derűlátobban a korkedvezmény, a töredékidő kérdésével kapcsolatban, de a szomorú valóság az idézet részben van.. még nem adtuk fel, nem mondtunk le róla! 

 

A témával foglakozó cikk:

 

http://nepszava.hu/cikk/1154473-buszsoforsors-hajtani-kifulladasig

 

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

 

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, melyet legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megtehet. Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen.

Részletesen...

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...