Ma 2017 Október 19. csütörtök, Nándor napja van!
Slider
Események
Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
      

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

     
Minden esemény...
A szakértő válaszol - Munkajogi kérdez-felelek Közzétételek KKSZ Üdülő, Balatonlelle KKSZ Üdülő, Bükkszék Jogsegélyszolgálat Vendégszoba Magyar Szakszervezeti Szövetség Közérdek logó

Kapcsolataink

Közúti Közlekedési Szakszervezet

1081 Budapest II. János Pál pápa tér 3.
Vissza a kezdőlapra

Hírek archívum

Sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a szociális partnerek

 

A kormányzat, a szakszervezetek és a munkaadók is sikeresnek ítélték a hatéves bérmegállapodást a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) monitoring bizottságának első őszi ülésén csütörtökön. A december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról azonban parázs vita alakult ki - írja az MTI.

 

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerdán nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintő közterhek, amennyiben az Országgyűlés megszavazza. A tárcavezető az MTI-nek elmondta: beváltotta a reményeket a tavaly aláírt novemberi hatéves bérmegállapodás, ezért indítványa értelmében jövő januártól 2 helyett 2,5 százalékponttal lesznek alacsonyabbak a munkáltatói adók. 

Részletesen...

Európának béremelés kell! Elfogadhatatlan a kelet – nyugati bérszakadék!

Nyilatkozat


Az  Európai Szakszervezeti Szövetség és a magyar szakszervezetek elfogadhatatlannak tartják a kelet - nyugati bérszakadékot az Európai Unióban.

Elfogadhatatlan, hogy egy magyar dolgozó átlagosan nettó 840 euróval keres kevesebbet havonta, egy német munkásnál, még a megélhetési költségek figyelembevétele után is.

Részletesen...

A KKSZ azonnal reagált

2017.09.08 16:21

A KKSZ Észak-magyarországi régiós szervezetének elnöke a mai napon -szóbeli jelzése után - írásban fordult az ÉMKK Zrt. vezérigazgatójához a biztonsági igazgató által kiadott felhívás kapcsán. A dokumentumnak a Társaság több szabályzatában szereplő, az autóbuszvezetők mobiltelefon használatára vonatkozó túlzó, szakmailag és emberileg is kifogásolható tartalma miatt, amelyben a biztonsági igazgató szolgálati rendelet kiadására kérte a személyforgalmi üzemek vezetőit. A kora délutáni órákban a Központi Üzemi Tanács elnökétől szerzett információ alapján a szolgálati rendelet kiadását a forgalmi szakterület vezetője a 2017.09.12-ére összehívott rendkívüli KÜT ülésig felfüggesztette, ahol a felek - a KKSZ és a KMSZ régiós vezetőinek bevonásával - többek között a telefon használat szabályairól is egyeztetnek.

 

Baranyai Zoltán

KKSZ régiós elnök

https://mno.hu/belfold/tobb-szaz-buszsofor-hianyzik-a-kozlekedesi-cegektol-2409775

 

Több száz buszsofőr hiányzik a közlekedési cégektől


A Budai Vár új midibuszainak sajtónyilvános bemutatója 2015. szeptember 15-én

Hiába a bérkorrekció, a MÁV mellett a buszos társaságok sem bírják felvenni a versenyt a munkaerőért folytatott harcban. A BKV-nál például legalább 150-200 sofőr hiányzik. Az érdekképviseletek itt 500 emberről beszélnek; más szakszervezeti képviselők szerint ekkora lehet a munkaerőhiány a vidéki Volán-társaságoknál is – értesült a Magyar Nemzet.......

 

– Úgy látszik, az a 30 százalékos béremelés, amelyet három év alatt kapunk meg, nem lesz elég az elszívóhatás megállítására – mondta lapunknak Baranyai Zoltán, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke, aki szerint nemcsak a külföldi munka jelent alternatívát a sofőröknek, hanem gyakorlatilag bármi, ahol több pénzt kapnak. – Hiába emelkedik a buszsofőrök bére, az egész országban nőttek a fizetések, így továbbra is munkaerőhiánnyal küzdünk – közölte. Úgy véli, komoly probléma az is, hogy megszűnt a korkedvezményes nyugdíj, így ha egy 60 éves járművezető nem megy át az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, akkor ott áll munkanélküliként néhány évvel nyugdíjazása előtt. Munkát nem talál majd, a nyugdíj viszont még túl messze van.

Részletesen...

Vodafone flotta változás

2017.07.26 13:56

Tisztelt KKSZ tagok!

 

Rövidesen kedvezően módosúl a KKSZ Vodafone folatta szerződés, az új szerződés életbelépésének időpontját közzé tesszük. A módosított paraméterekről, a belépés feltételeiről az alapszervezeti vezetőknél lehet majd tájékozódni.

 

KKSZ elnökség

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...